Compresor 200l cu butelie verticala, 10 Bari, 457 l/min, 4Kw trifazic

Pentru activitatea din atelierul de producție am calculat necesarul de aer comprimat pentru vopsit cu pistol HVLP(volum mare de aer – 280 l/min (10cfm) la o presiune scăzuta 2-4 bar), diverse șlefuitoare, capsator pneumatic, și pistol de suflat.

Pentru a fi sigur ca nu apar probleme la vopsit când cineva pornește un șlefuitor(care poate consuma pana la 500l/min la presiunea de 6 bar) am ajuns la concluzia ca am nevoie de un compresor care sa pompeze cel puțin 400 l/min(refulați nu aspirați) la 10 bari și sa aibă un rezervor cat mai mare, preferabil vertical, pentru a nu ocupa o suprafață mare din hala.

După îndelungi căutări am comandat acest compresor:

Lincos CV-20043, 200l cu butelie verticala, 10 Bari, 457 l/min refulați (653l/min debit aspirat), 4Kw trifazic.

 

Compresor 200l rezervor vertical  compresor 10 bari pompa compresor 453 l/min

Pentru punerea în funcțiune am montat pe rezervor robinetul pentru instalația de aer (a venit demontat pentru a nu deteriora butelia în timpul transportului), am demontat capacul presostatului și am conectat cablul cu 4 conductori (3 faze + împământare), folosind extrem de utila trusă de șurubelnițe ai clești primita cadou de la Lincos.

presostat trifazic compresor   trusa clesti surubelnite  pompa 10 bar motor trifazic

Unitatea de pompare a umplut rapid butelia, decuplând la presiunea de 9,5 Bar, după care am deschis robinetul și pompa a intrat iar în funcțiune când presiunea a scăzut sub 8 Bar.

Sunt convins ca aceasta configurație este suficienta pentru activitatea mea de producție și poate fi extinsa cu ajutorul unei instalații de aer cu uscător, filtre de apa și ulei și cu încă un rezervor de 270 – 500 l.

Lasă un răspuns